Over mij:

Mieke Preijde-Meijer ( Haarlem 1956 )

 

Ik heb jarenlang over kunst geschreven en gewerkt als docent beeldende vorming en techniek op een middelbare school. Eind jaren negentig begon ik met edelsmeden en vond dat zo leuk dat ik een paar jaar vakschool heb gevolgd. Sinds 2015 ben ik fulltime sieradenmaker.

Bij wijze van experiment begon ik in 2008 met sieraden te ontwerpen op basis van afgedankte materiaal dat ik van kennissen kreeg. Zielig zwart zilver, weesoorbellen, kapotte kettingen, losse kralen, maar ook vaak bijous van onedel metaal en plastic.

Dit Upcycle Jewelry experiment is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig concept, waarbij ik nauwkeurig fotografeer en archiveer wat en van wie ik heb ontvangen en wat ik er mee gedaan heb. Daarnaast bezoek ik regelmatig kringloopwinkels, veilingen en beurzen en staan mijn ogen op vakantie altijd op scherp.

Uit ervaring weet ik inmiddels dat 100% gebruik van gerecycled materiaal niet haalbaar, want niet mooi genoeg, is en verwerk ik ook zelf gesmede, geslepen of gezaagde onderdelen in mijn ontwerpen.

Na een expositie melden gevers zich vaak spontaan aan, omdat ze het een fijn idee vinden dat er iets zinnigs wordt gedaan met hun oude sieraden. Voor mij is het, net als voor mijn volgers, ieder keer weer een verrassing wat ik krijg en waarmee ik aan de slag ga.

Mijn sieraden zijn altijd uniek en eenmalig en hebben een historie.

Bij ieder sieraad dat u koopt hoort een polaroidfoto met op de achterkant  het verhaal over waar alle onderdelen vandaan komen.